Terug

Volg Hart van Nederland

Dit is de meest aantrekkelijke stad om in te wonen

nieuws

24 mei 2023, 07:33

Amsterdam is van de Nederlandse steden de meest aantrekkelijke om in te wonen. De hoofdstad wordt gevolgd door Amstelveen, Leiden en Utrecht als het gaat om woonaantrekkelijkheid, meldt Atlas Research na een jaarlijkse vergelijking van de vijftig grootste gemeenten.

Arnhem heeft volgens Atlas de grootste zogenoemde groenblauwe aantrekkelijkheid, gevolgd door Zwolle en Velsen. Mensen zijn niet alleen bereid om te betalen voor een woning in een wijk met veel groen of blauw, maar ook voor een woning op een plek met veel groen en blauw binnen acceptabele reistijd, geeft Atlas aan.

"Arnhem combineert een gunstige ligging ten opzichte van de Veluwe met grote stukken groen en blauw in de wijken in de stad."

Atlas Research vergelijkt jaarlijks de vijftig grootste gemeenten met elkaar op meer dan vijftig punten.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.