Terug

Volg Hart van Nederland

Dik wit pak zorgt voor sneeuwpret bij Nederlanders: 'Fantastisch'

nieuws

20 jan 2023, 13:23

De sneeuwval in verschillende delen van Nederland heeft vrijdagochtend niet voor grote hinder gezorgd, maar het levert wel sneeuwpret en mooie plaatjes op. Een lange wandeling met de hond door het winterse landschap of een sneeuwballengevecht: het kan vrijdag allemaal.

Bij de Langeduinen in Soest was het vrijdagochtend genieten voor hondeneigenaren en hun honden. "Sneeuw blijft toch iets bijzonders voor de hond", zegt een baasje voor de camera van Hart van Nederland. "Ze vindt het fantastisch en ze gaan lekker met d'r vriendjes spelen." Toen ze vanochtend naar buiten keek moest ze wel even 'zin maken'. "Na die periode van veel regen en grijze dagen ben ik wel toe aan de zon, "maar als je eenmaal buiten bent en het sneeuw blijft liggen is het toch wel heel mooi."

Hond Morris vermaakt zich zichtbaar in de sneeuw. Het baasje van Morris deelt die gedachte: "Om nu te gaan rijden is minder leuk, het is vooral glad en stapvoets rijden op veel plekken , maar om er doorheen te lopen is echt een feestje."

Pilates in de sneeuw

Ook wordt er druk gesleed in het natuurgebied, maar niet door kinderen. Een tiental volwassenen geniet van de sneeuw door de gebruik te maken van de slee. "Normaal doen we pilates op vrijdag maar nu dachten we van: 'we pakken een slee en we gaan lekker de natuur in', op deze manier gebruik je ook veel spieren", laat de trainster weten. En die keuze blijkt een schot in de roos te zijn. "Niemand heeft zich afgemeld voor vandaag, ze hebben het allemaal ontzettend naar hun zin."

"Het is wel hardwerken hoor", lacht een van de deelnemers. "Als je op de slee zit moet je een goeie houding hebben om er niet af te vallen en als te de slee moet trekken span je je buikspieren aan."

Witte wereld

Uit het hele land komen er fraaie plaatjes binnen bij Weer.nl van de witte wereld. Annelies van de Wier uit Eindhoven stuurde deze foto door vanuit Eindhoven:

Annelies van de Wier - Eindhoven, sneeuwpret, sneeuw

Annelies van de Wier - Eindhoven, sneeuwpret, sneeuw

Chris Meewis stuurde een foto van een vader en een kind die zich met een slee voortbewegen door een laagje sneeuw in Hilversum:

Chris Meewis - Hilversum 2

Chris Meewis - Hilversum 2

Het Gelderse Zaltbommel ziet er vrijdagochtend ook prachtig wit uit. Theo van Dalen wist het onderstaande kiekje te schieten:

Beeld: Weer.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.