Terug

Volg Hart van Nederland

Deze verkeersboetes gaan in 2023 flink omhoog

nieuws

30 dec 2022, 13:42

De verkeersboetes gaan komend jaar weer flink omhoog. Sommige verkeersovertredingen gaan de weggebruiker tientallen euro's meer kosten. Absolute uitschieter is het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. In 2020 werd je voor bellen achter het stuur bekeurd met 240 euro; in 2023 wordt je voor 380 euro op de bon geslingerd.

Bijna iedere verkeersdeelnemer is het weleens overkomen: het krijgen van een boete. In 2023 wordt dat extra balen nu de nieuwe tarieven bekend zijn, meldt Independer. De redactie van Hart van Nederland heeft de vijf meest voorkomende verkeersboetes en de bijbehorende tarieven voor je op een rij gezet.

  1. Telefoon vasthouden tijdens het rijden van €350 naar €380

  2. Door rood verkeerslicht rijden van €250 naar €280

  3. Geen autogordel dragen van €150 naar €160

  4. Onnodig links rijden van €220 naar €240

  5. Rechts inhalen van €250 naar €280

Misschien hoort bovenaan de lijst wel de snelheidsovertreding te staan. Deze overtreding wordt namelijk veruit het meest uitgeschreven. De tarieven voor een snelheidsovertreding zullen met circa 10% omhoog gaan. Maar omdat de overtreding geen vast boetegeld heeft; afhankelijk is van de werkelijk gereden snelheid en of de overtreding plaatsvond binnen- of buiten bebouwde kom, is de overtreding niet meegenomen in bovenstaand overzicht.

Dus ook in het nieuwe jaar geldt: een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.