Terug

Volg Hart van Nederland

De kater komt later: 22 proces-verbalen na alcoholcontrole Zwarte Cross

nieuws

24 juli 2023, 20:26

Na een weekend dansen, zingen en drinken stond campinggasten van de Zwarte Cross maandagochtend nog een laatste attractie te wachten: de alcoholcontrole. De meeste festivalgangers konden het terrein samen met hun rijbewijs verlaten, maar dat gold niet voor iedereen.

Zo bliezen 29 festivalgangers boven het toegestane limiet van 220 microgram, kregen 22 een proces-verbaal en werd bij drie bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Er was zelfs een bestuurder die 550 microgram blies tijdens de controle. Dat meldt de politie Oost-Nederland aan Hart van Nederland.

De politie waarschuwde de campinggasten in Lichtenvoorde al tijdens het festival. Hiermee wilden ze voorkomen dat mensen dronken vanaf het festivalterrein naar huis zouden rijden. "Als je gisteravond bier of wijn hebt gedronken, kan er nog alcohol in je bloed zitten en een vertraagde reactiesnelheid opleveren", legt Andre van Kruistum van politie Oost-Nederland uit aan Hart van Nederland.

'Engel op het schoudertje'

Meerdere festivalgangers zeggen tegen Hart van Nederland rekening te hebben gehouden met het naar huis rijden en hun alcoholgebruik. Ook noemen ze de controle een goede zaak. "We moeten niet dronken naar huis rijden, dan wordt het helemaal niets", zegt iemand. Maar niet iedereen was zo verstandig. Sommigen probeerden de controle te slim af te zijn, met succes. "Het was met een engel op het schoudertje", lacht een man. "We hebben van alles geprobeerd: roken en kauwgom kauwen. Het is ons toch gelukt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.