Terug

Volg Hart van Nederland

We zijn weer creatief op de vrijmarkten: kaars bij Derksen, Poetinwerpen en slapend rijk worden

nieuws

27 apr 2023, 15:59

Naast het verkopen tweede- derde en vierdehandsjes, kun je op Koningsdag ook goed scoren met ludieke acties. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is op de vrijmarkt te vinden. Een kaars in Johan Derksen zijn achterste steken? Of ballen gooien naar Poetin? Het kan allemaal op Koningsdag. Hier een overzicht van de meest creatieve ideeën om geld te verdienen op de vrijmarkt:

Johan Derksen-kaarsspel

In Utrecht kon je op de vrijmarkt veel oudhollandse spelletjes spelen, maar ook het Johan Derksen-kaarsspel doen. Een simpel spel waarbij je een kaars richting Johan's anus gooit en hoopt dat 'ie er kaarsrecht in blijft staan. Johan Derksen kon er bij Vandaag Inside zelf wel om lachen.

Vrijmarkt Utrecht - Johan Derksen-kaarsenspel

Vrijmarkt Utrecht - Johan Derksen-kaarsenspel

Poetinwerpen

Bij een van de standjes in het Vondelpark in Amsterdam kun je 'Poetinwerpen', oftewel: blikgooien, maar dan met met afbeeldingen van Russische president Vladimir Poetin op de blikken.

Blikgooien met Poetin ANP

Blikgooien met Poetin ANP

Slapend rijk worden

Een meisje in Hilversum heeft het goed bekeken: zij doet helemaal niks om geld te verdienen. Althans, bijna niks. Ze ligt namelijk heerlijk te slapen. Het is zo simpel dat het bijna geniaal is!

Aardbeving Groningen

Op de vrijmarkt in Groningen kun je voor 50 eurocent een heuse aardbeving meemaken. Goedkoop, zul je denken. Maar dat geldt niet voor de psychologische hulp daarna, daar betaal je namelijk 107,50 euro excl. btw voor.

Grote of kleine boodschap?

Het is in Amsterdam altijd een heel gedoe om een rustige, schone wc te vinden. Bewoners in de binnenstad maken hier iedere Koningsdag dan ook gretig gebruik van door hun wc's open te stellen. Hier vragen ze dan meestal een euro voor. Maar deze Amsterdammer heeft een iets ander businessmodel: voor een kleine boodschap betaal je één euro, voor een grote boodschap maar liefst 2,50 euro.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.