nieuws
1 feb 2017, 20:33
De laatste periode zijn er opvallend veel meldingen van ongevallen met koolmonoxidevergiftiging. Zo’n vergiftiging kan iedereen overkomen. Toch is minder bekend dat bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt met een moderne cv-installatie in plaats van met een oeroud kacheltje in de woonkamer. Daarom start Brandweer Nederland op 1 februari de campagne ‘Stop CO-vergiftiging’. Het belangrijkste daarbij is: ventileer, controleer en alarmeer. Illse van Diejen uit Amsterdam kan uit eigen ervaring vertellen hoe belangrijk het is dat elke Nederlander weet wat hem of haar te doen staat bij een vermoeden van koolmonoxidevergiftiging. Illse ontsnapte vorig jaar ternauwernood aan de dood doordat een van haar buren tijdig de alarmdiensten wist in te schakelen. Koolmonoxide (CO) is een onzichtbaar, reukloos gas. De campagne - Stop CO-vergiftiging! - wil informeren over wat koolmonoxide is, de gevaren ervan en hoe een vergiftiging is te voorkomen. De campagne gaat op 1 februari van start, met het verspreiden van 'weetjes' via onder meer de sociale media en een online kennistest. Slachtoffers vertellen in filmpjes wat er met ze is gebeurd.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.