Terug

Volg Hart van Nederland

C2A: In een vriescel oefenen met temperaturen van -40 op Antarctica

nieuws

24 okt 2018, 18:01

Hart van Nederland volgt al geruime tijd het project Clean2Antarctica. Via wekelijkse updates op onze website en Facebook-pagina kun je dit project op de voet volgen. 33 dagen voor vertrek wordt alvast geoefend met de extreem lange temperaturen in het poolgebied. Clean2Antarctica is het project van Edwin ter Velde. Eind november gaat hij samen met zijn vrouw, Liesbeth, in een zelfgebouwde wagen van afvalplastic, de Solar Voyager, naar de Zuidpool rijden en terug. Dit doen zij om aandacht te vragen voor een groene, leefbare en schonere wereld. Lees ook: C2A: De extreme vorst van de Zuidpool doet rare dingen met je eten Woensdag gaan Edwin en Liesbeth alvast een beetje wennen aan de ijzige temperaturen op Antarctica en koude testen uitvoeren in een klimaatkamer. Prof. dr. Hein Daanen zal hen voorzien van de nodige meetapparatuur om te checken of alles goed gaat met het tweetal. Lees ook: C2A: Nog iets meer dan twee maanden voor vertrek naar Antarctica Het doel is om te testen of de kleding voldoende is om straks warm te blijven. Op dit moment schommelen de temperaturen op Antarctica rond de -42 graden. De expeditie van Edwin en Liesbeth zal ruim een maand in beslag nemen.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de Clean2Antarctica nieuwsbrief en mis niks van dit waanzinnige project!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.