Terug

Volg Hart van Nederland

Buurtbewoners bezorgd om komst 162 jongerenwoningen: 'Dacht dat het een typefout was'

nieuws

24 aug 2022, 23:19

Wijkbewoners in Leidschendam-Zuid maken zich zorgen. Nu kunnen ze nog rustig genieten van het zonnetje op hun balkon, maar daar komt waarschijnlijk verandering in. De gemeente is namelijk van plan een wooncomplex voor 162 jongeren te bouwen voor hun deur.

De nieuwe flat wordt minimaal 15 meter hoog en krijgt vijf etages. Buurtbewoner Astrid Kruijt krijgt er al stress van als ze er over nadenkt. Daarom is ze samen met haar buren een actiegroep gestart. "Toen ik er voor de eerste keer wat overlas, dacht ik serieus dat het een typefout was," vertelt ze tegen Hart van Nederland. "Maar helaas, het is echt waar."

Nu kan ze nog van het zonnetje genieten als ze uit haar werk komt, maar als het gebouw er staat, zal dat anders zijn. De zon staat dan namelijk precies op de plek waar het gebouw gaat komen. "Bouw gewoon wat lager."

Woningnood

Dat er woningnood is onder jongeren snapt Astrid. Ze vindt het daarom ook een goed project. Alleen de locatie had ze graag anders gezien. Daarnaast vindt ze het ook niet logisch.

Een eindje verderop in de nieuwbouw wijk was volgens buurtbewoners veel logischer geweest. Het zal nu veel minder rustig worden in hun wijk. "Het woongenot en de leefbaarheid zal achteruit gaan. Het wordt alleen maar drukker in de buurt."

SP heeft vragen gesteld

De SP in Leidschendam-Voorburg heeft vragen gesteld. "In eerste instantie zijn we geschokt over de ophef die is ontstaan. We zijn er ook achter gekomen dat de gemeente toch wel voorstander is van projectleiders ondersteunen. We willen graag weten wat er afgesproken is en wat er mogelijk is voor de bewoners om hier bezwaar tegen te maken", aldus raadslid Ed van der Schaft tegen Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.