Terug

Volg Hart van Nederland

Buurt zet inzamelingsactie op voor gezin van in Sneek verdronken Arash (9)

Buurt zet inzamelingsactie op voor gezin van in Sneek verdronken Arash (9)

nieuws

19 juni 2023, 16:09

Buurtbewoners van de afgelopen weekend verdronken Arash (9) zijn een inzamelingsactie begonnen. Het jongetje verdronk zaterdag bij het recreatiegebied De Potten in Sneek. Het opgehaalde geld gaat gebruikt worden om het Afghaanse jongetje een waardig afscheid te geven.

De inzamelingsactie is opgezet door Timo Westra, een buurman van het gezin van Arash. Westra, die sprak met de Leeuwarder Courant, legt uit dat het gezin niet verzekerd is en onvoldoende financiële middelen heeft om de begrafenis te bekostigen.

Gezin opgevangen door buurt

Het streefbedrag van 5200 euro werd al binnen één dag binnengehaald. Op maandagmiddag staat de teller zelfs al op ruim 6700 euro. De inzamelingsactie zal doorgaan, het geld dat extra wordt opgehaald kan worden gebruikt om het Afghaanse gezin verder te ondersteunen bij hun integratie in Nederland.

Westra benadrukte dat het gezin pas een paar maanden in de wijk Tinga woont en bijna zonder bezittingen is gearriveerd. De hechte buurtgemeenschap heeft het eerder al ondersteund door meubels en apparatuur te geven. Nu, in een tijd van groot verdriet, tonen de buurtbewoners opnieuw hun medeleven door gul bij te dragen aan de inzamelactie.

Vermist en verdronken

Afgelopen week verdronk ook de zesjarige Abdyrahman. Hij was samen met zijn ouders bij de recreatieplas De Lithse Ham toen ze hem uit het oog verloren. De jongen uit Turkmenistan werd een dag later gevonden in het water. Ook voor hem is er een inzamelingsactie gestart, inmiddels is er al ruim 26.000 euro opgehaald.

Politie Brabant na zoekacties verdronken vermisten: trieste afloop
0:51
Politie Brabant na zoekacties verdronken vermisten: trieste afloop

Beeld: Meesters Multimedia/SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.