Terug

Volg Hart van Nederland

Brandweer deelt water uit aan wachtende mensen op druk Schiphol

Brandweer deelt water uit aan wachtende mensen op druk Schiphol

nieuws

30 apr 2022, 16:33

Net als zaterdagochtend is het ook in de middag nog heel druk op luchthaven Schiphol. Buiten bij vertrekhal 1 en 2 staan erg lange rijen. Medewerkers van de brandweer delen daar water uit aan wachtende mensen.

Op vertrekborden was halverwege de middag te zien dat twaalf vluchten waren geannuleerd en veertien vertraagd. De dag begon zaterdag al met lange rijen voor de incheckbalies. Volgens een woordvoerder van de luchthaven leidt de drukte vooralsnog niet tot problemen.

Medewerkers van Schiphol proberen de reizigersstromen in goede banen te leiden en krijgen veel vragen te verwerken van mensen. Er loopt ook extra kantoorpersoneel rond om mensen op weg te helpen.

Personeelstekorten

Schiphol waarschuwde vrijdag al voor grote drukte dit weekend op de luchthaven en vroeg luchtvaartmaatschappijen vluchten te schrappen om de werkdruk bij personeel te verlichten. Door de coronapandemie heeft de luchthaven erg veel last van grote personeelstekorten. Mensen raakten tijdens de pandemie hun baan kwijt omdat er bijna twee jaar lang minder werd gevlogen. En niet iedereen is teruggekeerd in zijn oude baan. De meivakantie waarin veel mensen op reis willen, zet extra druk op het huidige personeel.

KLM kondigde al aan voor zaterdag en zondag zeker 47 vluchten te annuleren. "Er zijn geen annuleringen bij gekomen", zegt een woordvoerster. Van TUI en Corendon zijn voor zaterdag daarnaast enkele vluchten verplaatst naar Rotterdam The Hague Airport. Schiphol wilde er met het verzoek tot het schrappen van vluchten voor zorgen dat er 3500 minder passagiers zouden zijn op de luchthaven. Dat is "om en nabij" gelukt, werd vrijdag al gemeld.

Bovenstaande reportage is 29 april 2022 voor het eerst uitgezonden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.