Terug

Volg Hart van Nederland

Groot deel bevingsschade afgehandeld: 'Groningers zijn er helemaal klaar mee'

nieuws

27 dec 2019, 16:12

Ruim 11.000 Groningers met bevingsschade hebben gekozen voor een vaste schadevergoeding van 5.000 euro. Niet gek, vindt Derwin Schorren van de Groninger Bodem Beweging. "Veel mensen zijn er helemaal klaar mee." Tot het einde van het jaar kunnen Groningers voor een zogenaamde 'Stuwmeerregeling' kiezen. In ruil voor de schadevergoeding van 5.000 euro moeten zij dan stoppen met hun lopende schadeprocedure.

Bevingsschade

Bijna 17.000 Groningers kunnen kiezen voor die regeling. Meer dan de helft heeft gekozen voor het vaste schadebedrag. "Dat doen mensen om verschillende redenen, maar in veel gevallen zijn Groningers blij dat ze met deze vergoeding van de procedure af zijn", zegt Schorren. Niet alleen om die reden is de Stuwmeerregeling populair. "Een groot deel van de schades hangt rondom dat getal. Dus veel mensen zijn ook daadwerkelijk gered met het geld", weet Schorren. Hij hoopt dat mensen met bevingsschade een verstandige keuze maken en niet gehaast van hun procedure af willen. "Het moet niet zo zijn dat als blijkt dat ze een grote schade hebben, ze er maar 5.000 euro voor krijgen. Als je 15.000 euro schade hebt, loont het om moeite te doen en de procedure voort te zetten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.