Terug

Volg Hart van Nederland

Beschonken Britse oud-premier aangehouden in Groningen? Politie deelt opmerkelijk verhaal

Beschonken Britse oud-premier aangehouden in Groningen? Politie deelt opmerkelijk verhaal

nieuws

30 apr 2023, 21:45

Het was voor Groningse agenten even vreemd opkijken toen ze zaterdag niemand minder dan Boris Johnson onder invloed aantroffen in de stad. Nou, eigenlijk ging het om een creatieveling die een Oekraïens rijbewijs had nagemaakt met daarop een foto van de Britse oud-premier. Uiteraard trapten de agenten niet hierin.

De persoon die aan de kant werd gezet, was onder invloed van alcohol aan het rijden. Toen de agenten zijn voertuig doorzochten, troffen ze het 'rijbewijs' aan.

Details

Op het plastic kaartje is de Oekraïense vlag te zien, samen met onder meer Oekraïense teksten en dus de naam én foto van Johnson. Geheel nep natuurlijk, maar ergens toch grappig genoeg voor de politie om het op Instragram te delen.

Minder oplettende dienders hadden wellicht wel in de namaak kunnen trappen. Een aantal details kloppen namelijk precies, zoals bijvoorbeeld de geboortedatum. Ook de foto is accuraat, om precies te zijn dezelfde die ook op Wikipedia is geüpload.

Johnson was 2019 en 2022 premier van het Verenigd Koninkrijk. Hij moest aftreden vanwege een reeks schandalen.

Beeld: Politie Groningen Centrum

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.