Terug

Volg Hart van Nederland

Bentley met een waarde van ruim € 225.000 gaat op in vlammen

nieuws

25 sep 2023, 09:54

Na middernacht uur ontdekten buurtbewoners een brandende auto op een parkeerplaats aan de Sworminksweg in Deventer. Het bleek een Bentley uit 2012 met een nieuwwaarde van ruim € 225.000.

Bij aankomst van de brandweer stond de auto aan de voorkant volledig in brand. De brandweer moest de motorkap van de Bentley openbreken om het vuur goed te kunnen bereiken.

Kofferbak

Na het blussen bleef de compressor van de auto aanslaan, met veel lawaai tot gevolg. De brandweer heeft een aantal voedingskabels onder de motorkap doorgeknipt om de stroom af te sluiten. Normaal haalt de brandweer de accu los, maar deze zit bij dit model in de kofferbak. Omdat de brand alleen aan de voorkant van de auto plaatsvond, was het 'onnodig' om de kofferbak open te breken.

De vlammen beschadigden ook een Mini die er naast geparkeerd stond.

Oorzaak

Over de oorzaak konden zowel de brandweer als politieagenten niets zeggen. Het vuur lijkt voornamelijk onder de motorkap te hebben gewoed. Dit kan duiden op een technische oorzaak. Toch wordt brandstichting niet uitgesloten en volgt er onderzoek. In de tussentijd is de auto afgezet met lint.

SPS media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.