Terug

Volg Hart van Nederland

'Bendeoorlog in Groningen': Nacht van Winschoten geannuleerd, angst voor vergeldingsacties

nieuws

13 juli 2023, 21:19

In Winschoten is het onrustig. De afgelopen tijd zijn er meerdere incidenten in de Groningse stad geweest, daarom zijn inwoners ongerust over de veiligheid. Om die reden is de Nacht van Winschoten komende vrijdag geannuleerd.

De Telegraaf spreekt over een bendeoorlog in Groningen. Volgens de krant zouden de aanslag op een beautysalon in Stad en de schietpartijen op mensen en woningen in Winschoten verband met elkaar houden. Bronnen zeggen tegen de krant dat er een ruzie wordt uitgevochten over drugsgeld en -handel.

"De incidenten van afgelopen tijd zijn heftig. Daarom heb ik mij veelvuldig bij laten praten door politie en OM die dat uitgebreid en heel zorgvuldig onderzoeken. Op basis van die informatie heb ik besloten om de Nacht niet door te laten gaan", zegt burgemeester Cora-Yfke Sikkema over de Nacht van Winschoten tegen Dagblad van het Noorden.

Vergeldingsacties

Op en rondom het Marktplein in Winschoten wordt cameratoezicht ingezet dit weekend. Volgens de Telegraaf gaan er geruchten over vergeldingsacties tijdens de Nacht rond.

Vorige week donderdag waren er twee schietincidenten in Winschoten. De eerste vond plaats aan de Transportbaan en resulteerde in één gewonde, de tweede in een eveneens gewond slachtoffer bij een tankstation aan de Papierbaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.