Terug

Volg Hart van Nederland

Bedrijf van Zeeuwse studenten maakt insulinepomp leuker

nieuws

10 feb 2019, 10:47

Iedereen die rondloopt met een insulinepomp weet dat dat geen pretje is. Het bedrijf SugarFam is een half jaar geleden opgericht door zeven studenten uit Vlissingen heeft daar iets leuks op bedacht: een hip hoesje voor de insulinepomp. De studenten van de HZ University of Applied Sciences richtten het 'oefenbedrijfje' op om hun ondernemerskwaliteiten aan te scherpen. SugarFam heeft tot nu toe al veel succes en maakt nu - los van de school - een doorstart. De studenten willen het leven voor mensen met een insulinepomp een beetje leuker maken en kwamen op het idee om covers te gaan ontwerpen. Insulinepompjes zien er van zichzelf namelijk niet erg fraai uit.

Prototypes

Eyenalem Huisman (19) is artdirector binnen SugarFam en zelf diabetespatiënt. Zij test alle prototypes. Er zijn momenteel al stickers op de markt, alleen moet de pomp om de drie dagen vervangen worden. Dat betekent dus dat je elke drie dagen een sticker ter waarde van €4 moet weggooien. Met de SugarFam covers los je dit probleem op. Het idee van de studenten blijkt een gat in de markt, inmiddels zijn er al 2.000 hoesjes verkocht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.