nieuws
7 juni 2019, 08:20
Veel restaurants met een Michelinster hebben bedreigde vissoorten op hun menu staan. Dat blijkt uit onderzoek van de Good Fish Foundation (GFF), de milieuorganisatie achter de Viswijzer. 95 van de 110 sterrenrestaurants werden onderzocht. Hieruit bleek dat op 89 procent van de menukaarten ten minste één gerecht stond met een vissoort die 'rood' scoort op de Viswijzer. De score rood betekent meerdere problemen rond duurzaamheid, bijvoorbeeld dat de vis bedreigd is of dat het vissen ernaar schade oplevert aan de zeebodem. Het onderzoek toont aan dat slechts 11 procent van de onderzochte restaurants enkel vis serveert die groen of oranje scoort. Oranje staat voor 'tweede keus of goed alternatief', terwijl groen 'een goede, duurzame keus' betekent. De GFF vindt de resultaten zeer zorgelijk en hoopt dat sterrenrestaurants "een voorbeeldfunctie gaan vervullen en de bedreigde soorten van de kaart halen".
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.