Terug

Volg Hart van Nederland

Simone moest spaargeld van kinderen gebruiken om bedrijf te redden: 'Positiviteit zakt je in de schoenen'

nieuws

22 jan 2021, 22:54

De eerste lockdown was al zwaar, de tweede walst misschien nog wel harder over het bedrijf van schoonheidsspecialiste Simone Verbiest uit Breda. "Ik moet aan de spaarpotjes van mijn kinderen zitten om het personeel te kunnen betalen."

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog.

Een groter pand, vier man extra personeel. Salon Bijdehand van Simone Verbiest beleeft in december 2019 een prachtige groeispurt. Helaas zet corona plots een streep door de ambities van de Brabantse. Ze moet met haar bedrijf - zoals zoveel anderen - in overlevingsmodus.

Alle kosten lopen door

"Tijdens de eerste lockdown ben ik mijn huis uitgegaan om mijn grootste kostenpost weg te kunnen strepen. Ik ben bij mijn moeder gaan wonen", vertelt ze aan Hart van Nederland. Haar acht personeelsleden moeten immers gewoon worden doorbetaald als ze in het voorjaar de deuren van haar salon moet sluiten. En de huur moet ook worden betaald.

Inmiddels heeft ze weer een eigen stek, maar de zorgen, die zijn er niet minder om. Na enkele maanden op volle toeren te hebben gedraaid, moeten de deuren half december opnieuw dicht. "Ik had hoop dat de steunpakketten gunstiger zouden zijn", zegt ze. Maar helaas. "In de beautybranche gaan koppen rollen, hoor. Het is heel schrijnend."

Spaarpotjes van de kinderen

Bij Verbiest "stapelen de rekeningen zich op". Ze ligt er wakker van, vertelt ze. "Je weet nu soms niet meer of het goedkomt. Ik moet aan de spaarpotjes van mijn kinderen zitten om het personeel te kunnen betalen." De schoonheidsondernemer zegt zich verdrietig te voelen. "Mijn spaarcenten zijn op. De leningen zijn aangevraagd. De positiviteit zakt je in de schoenen."

Patrick Greveling, manager beleidszaken bij branchevereniging ANBOS, herkent het verhaal van Verbiest. "Ondernemers hebben het heel zwaar. Er moet echt nu geld komen. Of eigenlijk moest dat er gisteren al zijn. Het water staat de branche niet meer tot de lippen, het is tot boven de neus uitgekomen."

Overheid doet haar best

Net als kappersbranchevereniging Anko denkt dat een eenmalige gift of een voorschot het beste idee is. "De overheid doet haar best, maar wachten is geen optie." Saloneigenaar Verbiest is eenzelfde mening toebedeeld. "Ik neem Rutte of welke minister dan ook niets kwalijk. Ik had alleen verwacht dat er inmiddels nieuwe calculaties zouden zijn gemaakt."

Verbiest doet ondertussen haar best om de zaken positief in te blijven zien. "Waar ik over een jaar sta? Geen idee. Maar ik weet dat ik eruit kom. Ik zet mijn schouders eronder, ik kan dit. Mijn boodschap zal altijd zijn: doe niet te negatief."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.