Terug

Volg Hart van Nederland

Awarenessteams voor veiliger nachtleven: floor angel Mika probeert fijne sfeer in club te waarborgen

nieuws

29 mei 2023, 19:13

Steeds vaker zetten nachtclubs speciaal personeel in om de veiligheid van bezoekers in het uitgaansleven te waarborgen. Naast de welbekende uitsmijter houden zogeheten 'awarenessteams' op de dansvloer een oogje in het zeil. De focus ligt hierbij op laagdrempelig contact met de bezoeker, maar dat gaat niet altijd zonder gevaar.

Kos van Erp begon in 2019 met zogenoemde 'floor angels' voor de queer-avonden in zijn nachtclub. "Na de coronapandemie zijn we dit op elke clubavond gaan doen", vertelt de programmeur van nachtclub Oost in Groningen.

In deze video is te zien hoe de floor angels werken, en hoor je ook waarom er kritiek is op de aanpak:

Awarenessteams voor veiliger nachtleven: floor angel Mika probeert fijne sfeer in club te waarborgen
2:08
Awarenessteams voor veiliger nachtleven: floor angel Mika probeert fijne sfeer in club te waarborgen

Per situatie afhankelijk

Tijdens zijn werk als floor angel krijgt Mika Schoterman met verschillende situaties te maken. Zo spreekt hij feestvierders wel eens aan op hun gedrag, om de sfeer te verbeteren in de club. Daar krijgt de vrijwilliger van andere aanwezigen dan weer veel positieve reacties op. "Er komen mensen wel eens een dag later naar me toe om me te bedanken en zeggen dan dat ze door mij zich echt fijner hebben gevoeld."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.