Terug

Volg Hart van Nederland

Automobilisten bieden via Twitter gestrande reizigers lift aan

nieuws

3 apr 2022, 20:05

Tal van automobilisten bieden zondag gestrande reizigers door de storing bij NS via Twitter en andere sociale media een lift aan. Via de hashtag #treinstoring komen aanbieders en wachtende reizigers met elkaar in contact.

"Rijden over 20 minuten van station #Amersfoort naar #Deventer en hebben drie plekken beschikbaar. Laat maar weten wie er mee wil rijden. #treinstoring #liftaangeboden #liftgezocht", meldt onder meer Saskia@KidsErOpUit zondagavond.

En ook @JimVoorhorst wil zondagavond nog graag naar huis. "Rijdt er toevallig iemand van Amsterdam naar Zwolle rond 22.00 uur? Wij zouden graag meerijden met 2 personen.#ns#treinstoring."

De boer op

Ook het Kamerlid Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) bood na de stremming van de treinenloop haar hulp aan. "Nou, ik heb twee gestrande reizigers in auto. De ene zet ik af in Utrecht, de ander in Den Haag. Rond 17.00 uur ben ik bij Utrecht Centraal. Vanaf daar heb ik dus weer plek voor 2 naar Den Haag. Wil je mee? Laat even weten in de reply", meldt ze op Twitter, inclusief een videofilmpje van haar passagiers.

Zo zijn er tal van posts die in de loop van de dag verschijnen, zoals deze van @DeboraDouma: "Blijf zelf een nachtje extra in het oosten, maar als iemand nog van omg.#Arnhem naar omg.#Heerlen moet - mijn broertje gaat over een uurtje rijden.#treinstoring#treinpoolen#carpoolen."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.