Terug

Volg Hart van Nederland

ANWB waarschuwt voor weekenddrukte door Duitsers en zomers weer

nieuws

6 juni 2023, 14:14

De ANWB verwacht dit weekend extra drukte op de weg door Duitse toeristen. Vanwege een feestdag in het land brengen veel Duitsers een lang weekend in Nederland door. Al vanaf donderdagochtend kunnen er files ontstaan. Ook het zomerse weer en evenementen zullen vanaf vrijdag voor drukte op de weg zorgen.

De Duitse vakantiegangers trekken onder meer naar de kust, de Waddeneilanden en de Veluwe, verwacht de ANWB. Wegen waar het druk kan worden zijn onder meer de A1 (Hengelo richting Amsterdam), de A12 (vanaf de Duitse grens richting Utrecht) en de N280 (Mönchengladbach richting Roermond, bij de Designer Outlet). De ANWB verwacht dat de files op donderdag tegen het middaguur weer korter worden.

Aan de kust

De rest van het weekend zal het ook druk zijn op de weg door het voorspelde zomerse weer, dat met name voor files gaat zorgen richting de kust en de Waddeneilanden, aldus de verkeersdienst. Vanaf vrijdag verwacht het KNMI dat het warm wordt, met landinwaarts zomerse temperaturen. In het zuidoosten van het land kunnen mogelijk tropische temperaturen bereikt worden, met op zaterdag maximaal 29 graden en zondag maximaal 27 graden. Vanaf zondag neemt de kans op een regen- of onweersbui toe.

Strandgangers moeten vanaf vrijdagavond rekening houden met de afsluiting van de Haringvlietbrug in de A29 tussen Rotterdam en Bergen op Zoom. Die duurt tot 4 augustus.

Festivals

Komend weekend zijn er diverse grote evenementen die veel mensen kunnen trekken en dus voor veel verkeer kunnen zorgen. Zo vindt vrijdag en zaterdag in Grolloo (Drenthe) het Blues Festival plaats. Op zondag is in Scheveningen de Ocean Race en in Landgraaf treedt Bruce Springsteen op. In Hilvarenbeek is van vrijdag tot en met zondag het festival Best Kept Secret.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.