Terug

Volg Hart van Nederland

Zomervakantie in heel het land, ANWB waarschuwt voor lange files

Zomervakantie in heel het land, ANWB waarschuwt voor lange files

nieuws

21 juli 2023, 07:12

In heel Nederland hebben kinderen na vrijdag vrij, nu ook de zomervakantie begint in de regio noord. Eerder kregen al de regio's midden en zuid vakantie. De ANWB waarschuwt voor lange files op de populaire vakantieroutes in het buitenland.

Onder de regio noord vallen de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Noord-Holland, vrijwel heel Flevoland, het Gelderse Hattem en het Utrechtse Eemnes. Eind augustus is de vakantie voorbij voor de kinderen in het midden en zuiden, begin september gaan ze in het noorden weer naar school.

Wie naar het zuiden reist, moet zich voorbereiden op wel heel zomerse temperaturen. In Italië is het deze week op meerdere plaatsen warmer dan 40 graden.

Laatste check

Vooral op zaterdag zijn de wegen in onder meer Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Noord-Italië naar verwachting overvol. Vakantiegangers kunnen vrijdag bij de grensovergang bij Hazeldonk op de A16 nog een laatste check laten doen. De ANWB controleert hier tussen 07.00 en 12.00 uur remmen, verlichting, ruiten en belading van caravans en vouwwagens.

Ook Schiphol maakt zich weer op voor een druk weekend. De luchthaven verwacht zo'n 215.000 vertrekkende reizigers. Die kunnen een tijdslot reserveren voor de securitycontrole. Volgens een woordvoerder kon 95 procent van de reizigers de afgelopen twee vakantieweekenden binnen een kwartier door de beveiliging.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.