Terug

Volg Hart van Nederland

ANWB waarschuwt: vanmiddag ook druk op omleidingsroutes Haringvlietbrug

nieuws

12 juni 2023, 11:59

Het was maandagochtend al vroeg een drukte van jewelste op de omleidingsroutes voor de afgesloten Haringvlietbrug op snelweg A29. En ook in de middag zal het niet veel anders zijn. De ANWB adviseert het publiek rekening te houden met extra reistijd en voor vertrek de verkeersinformatie te checken.

De Haringvlietbrug is sinds vrijdagavond voor een periode van acht weken gesloten vanwege grootschalig onderhoud. Tevens is de parallelbaan afgesloten. Voor wie van of naar Goeree-Overflakkee en Zeeland wil reizen, is er een omleidingsroute via de A15 en N57 beschikbaar.

Voor verkeer van en naar de Hoeksche Waard loopt de omleiding via de A16 en de N217. Een positief aspect is dat weggebruikers gedurende de afsluiting geen tol hoeven te betalen voor de Kiltunnel.

Extra reistijd

Volgens de ANWB was het maandagochtend rond 10.00 uur nog steeds erg druk op de omleidingsroutes. Automobilisten ondervonden daarbij een extra reistijd van 20 tot 30 minuten. Om 07.00 uur 's ochtends was er op de A17 van Roosendaal naar Dordrecht al sprake van een vertraging van een uur voor weggebruikers. Ook op de N57 ontstond er file.

Ondanks deze drukte verliep de ochtendspits precies zoals verwacht.

'Niet prettig maar wel noodzakelijk'

Ondernemersorganisatie evofenedex, die de belangen van duizenden bedrijven in Nederland behartigt op het gebied van handel en logistiek, geeft aan dat de afsluiting van de Haringvlietbrug ruim van tevoren is gecommuniceerd naar het bedrijfsleven. "Het is niet prettig, maar je kunt niet ontkomen aan achterstallig onderhoud", aldus een woordvoerder van evofenedex. Ze geeft aan dat logistieke bedrijven op de hoogte worden gehouden van de laatste updates en adviseert om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.