Terug

Volg Hart van Nederland

Amsterdamse onderscheiding voor Jan Klaasen en Katrijn

nieuws

19 aug 2018, 20:44

Al 125 jaar zijn ze een begrip in Amsterdam. Jan Klaasen en Katrijn vechten al die tijd hun ruzies uit in de poppenkast op de Dam. Zondag kregen de poppenkast spelers een erepenning overhandigd van de gemeente Amsterdam. Acht generaties hebben de poppenkast in stand gehouden. Poppenspeler Egon Adel, die al sinds 2012 poppenspeler in Amsterdam, is apetrots. De uitreiking werd uitgereikt tijdens het gratis poppenkastfestival op de Dam waar Jan Klaassen en Katrijn vergezeld worden door de Italiaanse Pulcinella en de Engelse Punch en Judy. Drie poppenkasten uit de Europese volkspoppenkasttraditie op een rij voor het Paleis op de Dam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.