Terug

Volg Hart van Nederland

Aansluiten in de file: drukte op de weg richting wintersportgebieden

nieuws

25 feb 2023, 09:09

Het wordt zaterdag druk op wegen naar wintersportgebieden in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, meldt de ANWB. De regio's Noord en Midden hebben vanaf zaterdag namelijk schoolvakantie. De verkeersdienst verwacht grote oponthoud op wegen kort voor de skigebieden.

De vaak kleinere wegen voor de skigebieden zijn volgens de ANWB niet gemaakt voor zoveel verkeer. "Het wordt een trechter voor de skigebieden", aldus een woordvoerder van de ANWB. Ook bij de grensovergangen wordt extra drukte verwacht. Dit was vorige week ook het geval, toen de regio Zuid vakantie had.

Oostenrijk

De grootste drukte wordt verwacht in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland. De A3, A5, A8, A9 en A99 in Duitsland worden volgens de ANWB druk. In Oostenrijk gaat het vooral om de A10, S16 e B179. De meeste drukte concentreert zich naar verwachting rond München en Salzburg.

De ANWB waarschuwde eerder al voor het kopen van een tolvignet voor de Oostenrijkse wegen. Zonder die sticker op het autoraam kunnen automobilisten een boete krijgen.

ANP / Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.