Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw moet 7.000 euro bijstand terugbetalen omdat moeder boodschappen voor haar haalde

Vrouw moet 7.000 euro bijstand terugbetalen omdat moeder boodschappen voor haar haalde

nieuws

29 dec 2020, 06:34

De gemeente Wijdemeren gaat nog eens kijken naar de zaak van een vrouw met een bijstandsuitkering, die ruim 7000 euro moet terugbetalen. Dat schrijft de NOS. Vanuit Den Haag kwamen verontwaardigde reacties op het nieuws dat de vrouw duizenden euro's aan bijstand moet terugbetalen omdat ze boodschappen van haar moeder had gekregen. SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen en haar partijgenoot Peter Kwint schrijven op Twitter dat de overheid is verdronken in regelzucht. PVV-leider Geert Wilders schrijft op Twitter dat de overheid "dus helemaal niets" heeft geleerd van de toeslagenaffaire.

Juridisch in orde

De vrouw heeft volgens de gemeente de zogeheten inlichtingenplicht geschonden. Ze kreeg sinds eind 2015 een bijstandsuitkering, maar had ook te maken met hoge vaste lasten. Om haar te helpen deed haar moeder een keer in de week boodschappen voor hen allebei. Maar dat had ze volgens die inlichtingenplicht moeten doorgeven aan de gemeente. De rechter heeft de gemeente gelijk gegeven. De website schuldinfo.nl, die juridische informatie verstrekt voor hulpverleners, zegt daarom dat de uitspraak formeel juridisch klopt, maar zet wel vraagtekens bij de gevolgen. https://twitter.com/peterkwint/status/1343646509389246467 ANP/Redactie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.