Terug

Volg Hart van Nederland

12 jaar cel en tbs geëist tegen Jolanda M. die eigen kind vergiftigde

12 jaar cel en tbs geëist tegen Jolanda M. die eigen kind vergiftigde

nieuws

19 juni 2023, 18:52

Het Openbaar Ministerie heeft maandag 12 jaar cel en tbs geëist tegen Jolanda M.. Zij zou in februari 2020 haar zoon hebben vergiftigd. In de ogen van het Openbaar Ministerie was er sprake van moord. De officier van justitie: "Ze is kalm en rustig bezig geweest met de vergiftiging en overdosering van het kind."

Het kind overleed aan een cocktail van verschillende pijnstillers, een slaapmiddel en een antidepressivum. Al die stoffen waren niet voorgeschreven bij de jongen. Volgens de officier van justitie zijn de middelen toegediend door de moeder. Die ontkent dat en denkt dat de jongen zelf de pillen innam. Ze had ze in huis, omdat ze ze zelf gebruikte.

Ultiem tragische zaak

Met een camerasysteem in de slaapkamer van het kind is het toedienen van de medicijnen gefilmd. M. zei echter dat ze niets meer toediende dat paracetamol. De vrouw lijdt volgens gedragsdeskundigen mogelijk aan het syndroom van Münchhausen by proxy, een ziekte waarbij aandoeningen bij een kind worden geveinsd.

De officier van justitie sprak van een "ultiem tragische zaak".

Het kind was gevallen op school en had hoofdpijn. Jolanda M. is toen begonnen met het toedienen van de cocktail. De vrouw bleef volgens justitie maar bezig met het toedienen van medicijnen, terwijl het kind gilde, een aantal keer flauwviel en zei dat hij het niet meer leuk vond. Hij overleed later die nacht.

Overbezorgd

Tijdens de zitting spraken onder andere de vader, een kinderarts en medewerkers van de school waar het kind op zat. Op de school bleken al meer signalen binnen te zijn gekomen over het feit dat de moeder overbezorgd zou zijn om het welzijn van de jongen, zo blijkt uit de verklaringen. Het kind zou een luier moeten hebben gedragen, ondanks dat hij zindelijk was. En heeft hij in een rolstoel naar school gemoeten, zonder dat dit nodig was.

De uitspraak van de zaak is op 13 juli.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.