Terug

Volg Hart van Nederland

Spelende kinderen vinden tijdens portemonneetje trekken tas vol explosieven

Spelende kinderen vinden tijdens portemonneetje trekken tas vol explosieven

Waarschuwen

6 mei 2023, 22:53

Een avondje buitenspelen met een portemonnee aan een vishengel loopt voor de broers Joon (11), Mats en Sam van Lent (tweeling van 7) uit Gennep totaal anders dan verwacht. De jongens zitten teveel in het zicht om voorbijgangers te foppen met de portemonnee en besluiten een betere verstopplek te zoeken. In de bosjes stuitten ze op een verdachte tas met explosieven.

De jongens vragen zich af wat er in de tas met ducttape eromheen zit. Ze halen hun vader John erbij die de tape losmaakt en een koperdraad tevoorschijn ziet komen. Hij besluit de politie te bellen. Ze maken foto's van het voorwerp en al snel komt de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) langs om de tas mee te nemen.

Op veilige afstand kijken

Moeder Maartje Giesbers: "De jongens vonden het heel spannend en interessant wat er gebeurde in onze woonwijk (de Kalander in Gennep). We hebben de broers binnen vanachter het raam met een zakje chips laten kijken naar alle politieauto's die de straat inreden."

De leden van het gezin speculeren al snel over wat voor soort explosieven precies in de tas kunnen zitten. "We hebben het er met elkaar uitgebreid over gehad wat het had kunnen zijn. Explosieven die ze gebruiken voor een plofkraak? Als je er iets langer over na gaat denken, dan besef je wel even dat je blij bent dat het zo goed is afgelopen" zegt Giesbers opgelucht. "Maar ik ben meer van het glas is half vol dus daar denken we dan maar niet te lang over na."

Explosieve inhoud

Een woordvoerder van de politie Limburg laat weten dat er in de tas inderdaad explosieven zaten, maar ze doen verder geen uitspraken over om wat voor materiaal het gaat. "De explosieven zijn op een andere locatie tot ontploffing gebracht. De tas lag al een langere tijd op de vindplek, maar alles is goed afgelopen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.