Terug

Volg Hart van Nederland

Reisadvies voor Libanon aangescherpt door conflict in Israël

Reisadvies voor Libanon aangescherpt door conflict in Israël

Waarschuwen

8 okt 2023, 07:35

In verband met het opgelaaide conflict in Israël heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor buurland Libanon aangescherpt. Voor het gebied ten zuiden van hoofdstad Beiroet tot aan de grens met Israël geldt code oranje.

Dat betekent dat het ministerie aanraadt alleen noodzakelijke reizen te ondernemen zoals bij een noodgeval of overlijden binnen de familie. Het ministerie waarschuwt dat de veiligheidssituatie in de regio plotseling kan verslechteren door ontwikkelingen in het conflict tussen Hamas en Israël.

De Nederlandse Michael Hess woont met zijn gezin vlak naast de Israëlische stad Tel Aviv en werd zaterdagochtend opgeschrikt door de aanval:

Nederlands gezin opgeschrikt door aanvallen in Israël: 'Onze slapende kinderen naar schuilkelder gebracht'
1:47
Nederlands gezin opgeschrikt door aanvallen in Israël: 'Onze slapende kinderen naar schuilkelder gebracht'

Zwaarste waarschuwing

In andere delen van Libanon gelden code geel, de signalering van bepaalde risico's, en code rood, wat betekent dat het ministerie mensen dringend verzoekt er niet naartoe te reizen. De zwaarste waarschuwing geldt voor de grensgebieden in het noorden en oosten van Libanon, de zuidelijke buitenwijken van hoofdstad Beiroet en de Palestijnse vluchtelingenkampen.

Nederlanders die het reisadvies negeren, doen dat op eigen verantwoordelijkheid en kunnen waarschijnlijk niet door de Nederlandse ambassade geholpen worden als ze in de problemen komen, waarschuwt het ministerie.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.