Terug

Volg Hart van Nederland

Op vakantie gaan is weer populairder dan voor corona

Op vakantie gaan is weer populairder dan voor corona

Reizen

8 jan 2024, 22:42

Of het te maken heeft met de koude temperaturen in ons land of niet: steeds meer mensen boeken weer een vakantie, zo laat branchevereniging ANVR weten. Voor het eerst is op vakantie gaan in 2024 populairder dan voor corona.

De verwachte prijsstijging van 5 procent houdt vakantiegangers niet tegen. Integendeel. Reisorganisaties verwachten zelfs hun hoogste omzet ooit te boeken. Er is namelijk al een stijgende lijn in het aantal boekingen te zien sinds mei vorig jaar. De cijfers voor 2024 zijn gebaseerd op markt- en enquêteonderzoek van ABN AMRO eind 2023 en het hoge aantal boekingen in de eerste week van 2024.

Zakelijke reiziger ook terug

Naast de Nederlander die 'gewoon op vakantie wil', laat ook de zakelijke reiziger van zich horen. "Een groot gedeelte van de zakelijke reizen kan niet vervangen worden door vormen van virtuele ontmoetingen", stelt de ANVR.

Voor veel mensen is de trein tegenwoordig dé manier om van de vakantie te genieten
1:24
Voor veel mensen is de trein tegenwoordig dé manier om van de vakantie te genieten

Vakantieplatformen als Zoover zien de boekingen ook stijgen. "Gezinnen bespreken tijdens kerst en oud en nieuw waar ze heen willen en boeken direct daarna de zomervakantie. Ook zien we dat mensen weer dezelfde hotels, appartementen en andere accommodaties boeken als voor corona."

Populaire vakantiebestemmingen

Op Zoover zoeken de meeste mensen naar een vakantie in Spanje en Frankrijk. Andere populaire bestemmingen zijn Turkije en Griekenland. Alleen in Egypte is een prijsdaling te zien, van 12 procent. Dat heeft te maken met de oorlog tussen Israël en Hamas.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.