Terug

Volg Hart van Nederland

Zacht, stevig en romig: zo maak je het perfecte gekookte ei

Eten

7 feb 2025, 16:26

Link gekopieerd

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het om een gekookt eitje gaat. Maar wat is nou echt dé beste manier om een ei te bereiden? Italiaanse wetenschappers hebben het antwoord. Maar je moet er wel even geduld voor hebben.

Voor sommigen blijft het perfecte ei eentje van chocolade. Welke paaseieren er allemaal zijn zie je in de bovenstaande video.

Het grote probleem bij het koken van een ei is dat verschillende delen op verschillende temperaturen perfect gaar worden. Het eiwit moet daarvoor 85 graden zijn, maar de dooier heeft aan 65 graden genoeg.

De oplossing: leg een ei eerst 2 minuten lang in kokend water (100 graden), en dan 2 minuten in lauw water (30 graden). En herhaal die twee stappen dan zeven keer. Na 32 minuten heb je dan het perfecte ei. Althans, volgens dit Italiaanse onderzoek. Volgens de wetenschappers is dan het eiwit nog steeds zacht, maar wel stevig. En de dooier blijft romig, maar is wel voldoende gestold. Bijkomend voordeel: met deze wat omslachtige manier van koken is een ei ook gezonder dan een standaard hard- of zachtgekookt ei.

Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2025 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.