Eten
9 aug 2024, 12:57
Schiphol wil dat 60 procent van het voedselaanbod op de luchthaven in 2030 plantaardig is. Dat staat in een recent gesloten overeenkomst met haar horecapartners. Hiermee wil het vliegveld de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen.
De afgelopen maanden heeft Schiphol gewerkt aan een actieplan om de luchthaven te verduurzamen. Onderdeel van het plan is ruim de helft van het totaal verkochte aanbod van voedsel en zuivel plantaardig te maken.
"Om de CO2-uitstoot van alle horecagerelateerde activiteiten te verminderen, wordt het aanbod van plantaardige producten vergroot en gestimuleerd. Per horecapartner zal hiervoor een aanpak worden uitgewerkt," laat het vliegveld weten.
Welk percentage van het voedselaanbod momenteel plantaardig is, wordt nog door de luchthaven onderzocht.
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.
Deel dit artikel
Lees ook
Gezondheidsraad: maak het makkelijker om meer plantaardig te eten
'Groene boeren' komen met plan om crisis op te lossen: 'Eerlijke prijzen en meer plantaardig'
Plantaardige schnitzels van Promessa nét echt? Dat zíjn ze ook...
Consumentenbond: 'Plantaardige kaas is lang niet altijd even gezond'
Vlag uit bij veganistisch Nederland: Ikea komt met plantaardige balletjes
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.