
Eten
9 aug 2024, 12:57
Schiphol wil dat 60 procent van het voedselaanbod op de luchthaven in 2030 plantaardig is. Dat staat in een recent gesloten overeenkomst met haar horecapartners. Hiermee wil het vliegveld de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen.
De afgelopen maanden heeft Schiphol gewerkt aan een actieplan om de luchthaven te verduurzamen. Onderdeel van het plan is ruim de helft van het totaal verkochte aanbod van voedsel en zuivel plantaardig te maken.
"Om de CO2-uitstoot van alle horecagerelateerde activiteiten te verminderen, wordt het aanbod van plantaardige producten vergroot en gestimuleerd. Per horecapartner zal hiervoor een aanpak worden uitgewerkt," laat het vliegveld weten.
Welk percentage van het voedselaanbod momenteel plantaardig is, wordt nog door de luchthaven onderzocht.
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren. Je kunt je op ieder moment afmelden. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.





Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren. Je kunt je op ieder moment afmelden. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.