Volg Hart van Nederland

Schiphol kiest vegetarisch: zestig procent van het eten straks plantaardig

Eten

9 aug 2024, 12:57

Link gekopieerd

Schiphol wil dat 60 procent van het voedselaanbod op de luchthaven in 2030 plantaardig is. Dat staat in een recent gesloten overeenkomst met haar horecapartners. Hiermee wil het vliegveld de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen.

De afgelopen maanden heeft Schiphol gewerkt aan een actieplan om de luchthaven te verduurzamen. Onderdeel van het plan is ruim de helft van het totaal verkochte aanbod van voedsel en zuivel plantaardig te maken.

Verminderen CO2-uitstoot

"Om de CO2-uitstoot van alle horecagerelateerde activiteiten te verminderen, wordt het aanbod van plantaardige producten vergroot en gestimuleerd. Per horecapartner zal hiervoor een aanpak worden uitgewerkt," laat het vliegveld weten.

Welk percentage van het voedselaanbod momenteel plantaardig is, wordt nog door de luchthaven onderzocht.

Ontvang onze nieuwsbrief

Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren. Je kunt je op ieder moment afmelden. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.

Ontvang onze nieuwsbrief

Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren. Je kunt je op ieder moment afmelden. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.

© 2025 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.