Gezondheid

Vuilnisman Jeroen krijgt ineens veel meer waardering: 'Jullie zijn óók onmisbaar!'

Normaal kijken de meeste mensen niet op of om naar de vuilnisman die voorbij rijdt om het afval op te halen. Maar in deze tijden van corona ga je alles meer waarderen. Ook dus het werk van de vuilnismannen en -vrouwen van ons land.

Zonder die dames en heren blijft het afval zich natuurlijk opstapelen. En extra vuil op straat, dat wil je nu natuurlijk helemaal niet. En daarom zijn veel mensen nu extra blij met de vuilophalers. Jeroen is een vuilnisman in Haaksbergen (en omstreken) en krijgt de laatste weken dagelijks briefjes, appjes, en zelfs cadeautjes. Zijn werk staat nu helemaal in de spotlight!

Chocola voor de vuilnisman

Want Jeroen keek even vreemd, maar vooral blij verrast op toen hij met zijn collega’s in Hengelo bezig was. Er zat namelijk ineens een briefje op een kliko. “Dankjewel voor jullie inzet en het schoonhouden van Hengelo in lastige tijden!”, valt er te lezen. Een simpele, maar mooie boodschap. Het raakte Jeroen en zijn collega’s. Helaas mochten ze het briefje niet meenemen, maar natuurlijk hebben ze er wel een foto van gemaakt.

Lees ook: Sehraz weer thuis nadat hij met corona in coma lag op de IC

Maar het houdt dus niet op bij een simpel briefje. Sinds de coronacrisis krijgt hij opmerkelijk veel berichten op social media en appjes van mensen die hem bedanken.

Ook heeft hij samen met zijn collega’s zelfs een doos chocolade gekregen. Die lag keurig netjes op ze te wachten, met een briefje erbij. De boodschap? “Jullie zijn in deze bizarre tijden óók onmisbaar!”

Nog meer snoepgoed

Ook de werkgever van Jeroen, Twente Milieu, is blij met de aandacht voor het beroep. En ook zij zetten hun vuilnismannen en -vrouwen graag in het zonnetje. Naast dat ze natuurlijk de nodige veiligheid- en gezondheidsmaatregelen voor ze treffen.

Op de verschillende kantoren van Twente Milieu staan nu extra bakken snoep klaar voor de werknemers. Voor een kleine suikerboost, maar ook voor een boost van de gemoedstoestand!