Terug

Volg Hart van Nederland

Zwaar busongeluk met tientallen Nederlanders in Ecuador: meerdere doden en gewonden

Zwaar busongeluk met tientallen Nederlanders in Ecuador: meerdere doden en gewonden

112

3 okt 2022, 20:44

Bij een botsing tussen twee bussen in het zuidoosten van Ecuador zijn twee Nederlanders om het leven gekomen en zeker twaalf Nederlanders gewond naar een ziekenhuis overgebracht. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De overledenen zijn een vrouw van 74 uit Haarlem en een man van 73 uit Hilversum, zo laat het ministerie weten. Negentien andere toeristen raakten gewond, meldden de hulpdiensten over het ongeval dat zondag plaatsvond. In de bus zaten in totaal 21 Nederlanders, in de leeftijden van 41 tot 75 jaar. Ze maakten een groepsreis.

Ook een Ecuadoriaan raakte gewond. Twee gewonden zijn in kritieke toestand, aldus de directeur van het ziekenhuis in de stad Tena, al is niet duidelijk of het hierbij om een van de inmiddels overleden toeristen gaat.

Ongeluk

Volgens AFP botsten er twee bussen op elkaar op de weg tussen Tena en Baeza, in de provincie Napo. Lokale media melden dat de chauffeur van de bus de controle over het stuur verloor, een rots raakte en de bus op de weg kantelde. Daarbij werd een stadsbus doorboord. De bus die de Nederlandse toeristen vervoerde, raakte het zwaarst beschadigd.

Verkeersongevallen zijn een van de belangrijkste doodsoorzaken in Ecuador. Sinds begin dit jaar kwamen daar al bijna 1500 mensen om bij verkeersongevallen. In juli kantelde een bus in een buitenwijk van de hoofdstad Quito, waarbij acht mensen omkwamen en twintig gewond raakten.

Consulaire bijstand

Het ministerie laat weten consulaire bijstand te verlenen aan de slachtoffers en hun families in Nederland. Ook is er contact met de lokale autoriteiten en alarmcentrale Eurocross, die de praktische hulpverlening vanuit Nederland coördineert. Eurocross heeft een speciaal telefoonnummer opengesteld voor betrokkenen, dat te bereiken is op 071-364 18 41.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.