Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Automobilisten helpen traumateam bij redden leven

112

13 juni 2023, 19:25

In een opmerkelijk moment van burgerplicht schoten twee alerte automobilisten afgelopen zondag de hulpdiensten te hulp bij een medische noodsituatie in de Haagse wijk Ypenburg. Toen zij merkten dat een traumahelikopter moest landen in hun wijk, wisten zij instinctief dat hun bijdrage van onschatbare waarde kon zijn.

Het drama begon toen er in een woning aan de Visdijk een ernstig medisch incident plaatsvond. Op zondag 11 juni, net voor half vier, werden meerdere hulpdiensten opgeroepen, waaronder het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam. Met hun traumahelikopter vlogen ze naar de locatie van het incident.

Bij aankomst wachtte hen echter een uitdaging. De landingsplek van de helikopter lag op flinke afstand van het incident, wat betekende dat ze nog een eind moesten overbruggen. Normaal gesproken zou de politie hen met de auto naar de incidentlocatie brengen, maar dit keer waren er geen politie-eenheden beschikbaar om deze taak uit te voeren.

Daarom grepen twee oplettende automobilisten in. Ze zagen de noodzaak van de situatie in en reden naar de landingsplek om het MMT snel naar de plek van het incident te vervoeren. Ze overbrugden een afstand van ongeveer 300 meter, een afstand die te voet kostbare minuten zou kosten, maar in de auto slechts enkele seconden duurde.

Dankbaar

Het Politie Basisteam Leidschenveen-Ypenburg liet op sociale media weten onwijs blij te zijn met deze onverwachte hulp. De woorden van de politie weerspiegelen de grote dankbaarheid voor de automobilisten: "Vanuit zowel het personeel van de trauma-heli als de politie is onze dank zeer groot".

Beeld: District 8

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.