Terug

Volg Hart van Nederland

Zeven Nederlanders vast voor ongeregeldheden rond Graz-Feyenoord

Zeven Nederlanders vast voor ongeregeldheden rond Graz-Feyenoord

112

28 okt 2022, 10:50

De Oostenrijkse ME heeft zeven Nederlanders aangehouden naar aanleiding van de ongeregeldheden in de Merkur Arena die ontstonden tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Sturm Graz donderdagavond. Dat meldt de Rotterdamse politie.

De lokale politie in Oostenrijk meldde na afloop van de wedstrijd dat er "meerdere gewonden, uitzettingen en arrestaties" waren. De Oostenrijkse ME gebruikte in het stadion onder meer traangas om rellende supporters in bedwang te houden. De politieactie werd tot in de nacht voorgezet. Ook in de stad was het onrustig.

Raddraaiers

Feyenoordfans die in het stadion aanwezig waren lieten aan de regionale omroep Rijnmond weten dat er een groep van 50 tot 100 raddraaiers was, die zouden zijn bijgestaan door een aantal Poolse supporters van de club Pogon Szczecin. "Het waren vooral jonge gasten die op een confrontatie uit waren", aldus een anonieme fan, die zegt te vrezen dat de Europese voetbalbond UEFA Feyenoord sancties op zal leggen. "Het zou mij niet verbazen als we na vanavond voorlopig Europa niet meer in mogen."

Feyenoord ging in de vijfde groepswedstrijd in de Europa League in de blessuretijd onderuit tegen Sturm Graz. Het duel eindigde in een 1-0-nederlaag voor de Rotterdammers. De Rotterdamse club is vorig seizoen herhaaldelijk beboet en bestraft voor het wangedrag van de fans. Feyenoord moest in totaal ruim 500.000 euro aan boetes betalen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.