Terug

Volg Hart van Nederland

Zeven gewonden na gasexplosie in flat Bilthoven

112

21 apr 2022, 16:42

Het aantal gewonden bij de gasexplosie in een flatgebouw in Bilthoven donderdagochtend is opgelopen naar zeven. Dat meldt burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt, waar Bilthoven onder valt, tijdens een persconferentie in het gemeentehuis donderdagmiddag. Alle slachtoffers zijn hulpverleners. Het gaat om vijf brandweermannen en twee agenten.

Vier van de slachtoffers zijn nog in het ziekenhuis. Zij hebben lichte of wat zwaardere verwondingen. "Dan moet je aan botbreuken denken", zegt Jan Hazeleger, sectorcommandant brandweer bij de Veiligheidsregio Utrecht tijdens de informatiebijeenkomst.

'Heftig incident'

"We zijn heel erg geschrokken", zegt Potters, die spreekt van "een heftig incident". In eerste instantie was bekend dat er vier medewerkers van de brandweer gewond waren geraakt. Bij rioleringswerkzaamheden werd een gasleiding geraakt, waarna een deel van de 28 woningen in het gebouw werd ontruimd. Daarna volgde een kleine explosie, gevolgd door een grotere tweede. Die laatste gebeurde op het moment dat de hulpverleners het pand in gingen, aldus Hazeleger.

De woningen zijn allemaal van de Woonstichting SSW. Directeur Danny Visser laat tijdens de persconferentie weten dat de toedracht van het ongeluk wordt onderzocht. Hij spreekt van "een ramp voor alle bewoners van het wooncomplex". Geen van de bewoners kan de nacht thuis doorbrengen, maar het gaat volgens Visser zeker lukken iedereen een maaltijd en een dak boven het hoofd te bieden voor de komende nacht.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.