Terug

Volg Hart van Nederland

Zeker één oppaskind te zien op beelden Marktplaats-oppas Schagen

112

4 sep 2023, 09:36

Tot nu toe is één oppaskindje geïdentificeerd op beelden van kinderporno die zijn aangetroffen bij de man uit de gemeente Schagen die verdacht wordt van kindermisbruik. Dat er ontucht heeft plaatsgevonden bij andere adressen waar hij zich aanbood als oppas is niet vastgesteld, maar valt ook nog niet uit te sluiten.

Dit meldde het Openbaar Ministerie maandag bij de eerste niet-inhoudelijke zitting in de zaak tegen de 24-jarige man. De moeder van het oppaskindje heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de verdachte.

Elf gezinnen

Het OM en de politie maakten eerder bekend dat de man bij ten minste elf gezinnen met baby's en peuters in heel Nederland heeft opgepast. De man zou zich vier jaar lang, tussen 2019 en eind mei 2023, hebben aangeboden via Marktplaats.

De reden dat nog niet valt uit te sluiten dat er bij meer gezinnen ontucht heeft plaatsgevonden, is omdat zo'n 60 procent van de beelden die zijn aangetroffen bij de verdachte nu bekeken zijn. Er zijn meer dan 21.000 foto's en meer dan 3.000 films gevonden.

Tweede verdachte

In het onderzoek is ook een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 38-jarige man uit Alkmaar. F. zou hem de zelfgemaakte beelden hebben gestuurd van het kindermisbruik. De Alkmaarder, die 21 augustus voor de rechter stond, zit nog vast.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.