Terug

Volg Hart van Nederland

Zeer grote brand in rietgedekte woning Amersfoort

112

22 jan 2024, 07:31

In een woning aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort heeft in de nacht van zondag op maandag een zeer grote brand gewoed. Rond 05.00 uur was de brand onder controle en begon de brandweer met nablussen.

Zij rukte met veel wagens en personeel uit, zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht rond 02.30 uur. Het ging om een vrijstaand pand met een rieten dak. De bewoners konden de woning veilig verlaten.

Deel rieten dak ingestort

Vanwege het rieten dak waren er rietbrandspecialisten van de brandweer aanwezig bij de bluswerkzaamheden. Het ging volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht om een twee-onder-een-kapwoning. Slechts een van de twee woningen was bewoond.

De brand begon daar, maar verspreidde zich later over heel het dak. De brandweer probeerde het pand zoveel mogelijk te redden, maar kon niet verhelpen dat een deel van het dak instortte, wat het blussen bemoeilijkte.

Forse rookontwikkeling

Er was volgens de woordvoerder sprake van de nodige rookontwikkeling. Maar omdat er weinig andere woningen dicht om het pand heen staan, hoefden er geen andere huizen te worden ontruimd.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Beeld: Menno Bausch

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.