Terug

Volg Hart van Nederland

Zeer grote brand in centrum Eindhoven, NL-Alert vanwege vele rook

112

13 mei 2023, 21:28

Een zeer grote brand in het centrum van Eindhoven. De brandweer laat het leegstaande gebouw aan de Lichtstraat gecontroleerd afbranden. Door de grote hoeveelheid rook is er een NL-Alert voor Eindhoven en omliggende gemeente afgegeven. Een muziekfestival werd ontruimd. Onduidelijk is nog of er mensen in het brandende pand zijn.

De brandweer heeft honderd brandweermensen ingezet. De hulpdiensten melden op Twitter dat het pand verloren zal gaan. "Blijf uit de rook en geef hulpdiensten de ruimte", vraagt de brandweer. "De brand woedt in een leegstaand gebouw wat vaak gebruikt wordt door daklozen. Het is niet bekend of er nog personen aanwezig zijn. Maar als dat zo is dan is hun overlevingskans klein tot nihil."

Het was even mogelijk voor brandweerlieden om naar binnen te gaan, toen zijn geen mensen gezien. Maar al snel werd het te gevaarlijk binnen en moest het vuur vanaf buiten bestreden worden. Een deel van het dak van het gebouw is al ingestort en de brandweer verwacht dat het pand 'geheel verloren gaat'. De woordvoerder verwacht dat ze tot diep in de nacht bezig zijn met blussen.

Muziekfestival afgelast

Het pand staat in een druk deel van de stad met veel woningen in de directe omgeving en bij de brand komt veel rook vrij. Op het Wilhelminaplein in de buurt van de brand is een muziekfestival afgelast in verband met de rook. "Mensen liepen met hun neus in hun jas", vertelt een Eindhovenaar aan Hart van Nederland. "De rook was zo dik dat het pijn deed aan mijn ogen. Er is echt heel veel rook op dit moment. Ik wilde eigenlijk nog een ijsje halen maar werd tegen gehouden door de politie."

Het centrum van Eindhoven was in dikke rook gehuld:

Grote brand in Eindhoven, festival ontruimd
0:53
Grote brand in Eindhoven, festival ontruimd

Nieuwsgierigen worden door politie en handhavers weggestuurd. De brandweer adviseert mensen binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten, ventilatie uit te zetten en het gebied te verlaten als je last hebt van de rook.

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.