Terug

Volg Hart van Nederland

Zaak tegen Lucky begint: verdachte in zaak schietpartij Zwijndrecht vandaag voor rechter

112

22 mei 2023, 08:07

De rechtbank in Rotterdam houdt maandagmiddag een eerste inleidende zitting over de fatale schietpartij bij een winkelcentrum in Zwijndrecht in januari. Daarbij werd een 66-jarige vrouw doodgeschoten. Haar 38-jarige dochter, de ex-vriendin van de verdachte, raakte zwaargewond.

De 49-jarige verdachte met de bijnaam Lucky was na de schietpartij van 21 januari lange tijd op de vlucht. Mede dankzij tipgevers kon de politie Minh Nghia V. op zaterdag 25 februari aanhouden in Schiedam. V. wordt verdacht van moord en een poging tot moord.

Opsporing

Tijdens de eerste openbare zitting licht de officier van justitie de stand van het onderzoek toe. Eerder maakte het OM al bekend hoe de man is opgespoord. Zo werden er onder meer observatieteams ingezet, telefoons afgeluisterd en werden op grote schaal camerabeelden bekeken.

Rechtszaak schietpartij winkelcentrum Zwijndrecht begint
0:48
Rechtszaak schietpartij winkelcentrum Zwijndrecht begint

Na ruim een maand voortvluchtig te zijn geweest, werd Lucky gevonden in een bestelbusje.

Afgelopen week werd een 34-jarige man uit Voorne aan Zee opgepakt op verdenking van het verstrekken van een vuurwapen aan V. Deze man was volgens het OM niet direct betrokken bij het schietincident in Zwijndrecht.

Herstel

De ex-vriendin van V. raakte ernstig gewond bij de schietpartij. Haar advocaat liet onlangs weten hoe het met haar gaat. "De vraag is in hoeverre zij lichamelijk ooit nog zoals voorheen zal kunnen functioneren", aldus Sébas Diekstra. "Zij gaat een loodzware en onzekere tijd tegemoet waarin zij zich volledig zal moeten richten op haar herstel."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.