Terug

Volg Hart van Nederland

Brand in woning op bovenste etage Rotterdam, twintig bewoners geëvacueerd

Brand in woning op bovenste etage Rotterdam, twintig bewoners geëvacueerd

112

4 apr 2022, 06:37

In de Rotterdamse wijk Feijenoord is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken in een woning. Daarbij zijn twee mensen gewond geraakt. Uit voorzorg moesten twintig omwonenden in allerijl hun huis verlaten.

Rond 3.40 uur brak er brand uit in een woning op de bovenste etage aan de Tweede Rosestraat, het vuur ontstond vermoedelijk in de keuken. De toegesnelde hulpdiensten ontfermden zich over de twee gewonden, die ter plaatse door ambulancepersoneel aan hun verwondingen behandeld konden worden.

Uit voorzorg werden meerdere omliggende woningen ontruimd. In totaal twintig buurtbewoners moesten hun huis uit en werden door de politie op straat opgevangen. Een halfuur later had de brandweer het vuur controle. Inmiddels zijn alle appartementen gecontroleerd, naar verwachting mogen de geëvacueerden snel weer terug naar huis.

Huizen zwaar beschadigd

Dat geldt hoogstwaarschijnlijk niet voor de bewoners van twee panden die zwaar beschadigd zijn. "Voor hen wordt zo nodig elders onderdak geregeld", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk.

Tekst: Hart van Nederland/ANP / Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.