Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw voor zevende keer bekeurd voor bellen achter het stuur

Vrouw voor zevende keer bekeurd voor bellen achter het stuur

112

14 nov 2023, 14:32

Een 53-jarige automobiliste is maandagmiddag bekeurd omdat ze haar telefoon vasthield tijdens het rijden. De vrouw smeekte om een waarschuwing, en zei dat ze hiervan zou leren. De politie ontdekte al snel dat ze in de afgelopen vier jaar al zes keer eerder voor hetzelfde vergrijp was beboet.

Sinds 2002 is het verboden om te bellen of te appen tijdens het rijden. Als je tijdens het rijden je telefoon vasthoudt, overtreed je deze regel. Maar veel automobilisten houden zich daar niet aan. Zo ook deze vrouw op de A2 ter hoogte van het Brabantse Boxtel.

Nelly werd frontaal geschept toen een jonge bestuurder bezig was met zijn telefoon, en dat gooide haar hele leven overhoop:

Nelly frontaal geschept als jonge bestuurder bezig is met telefoon
2:20
Nelly frontaal geschept als jonge bestuurder bezig is met telefoon

Toegestaan

Er zijn situaties waarin je je telefoon wel mag vasthouden achter het stuur. Bijvoorbeeld als je stilstaat in een file, voor een stoplicht, of in een parkeervak. Zodra je echter weer gaat rijden, moet je je telefoon wegleggen of terugplaatsen in de houder, omdat dit als overtreding wordt beschouwd.

Voor de vrouw is dit niet het geval, dus zij kan een een boete tegemoet zien. De schade voor deze overtreding is gestegen naar 380 euro dit jaar en zal volgend jaar worden verhoogd naar 420 euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.