Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw uit brandende woning gered, valkparkiet overleden

112

10 apr 2023, 12:38

Bij een woningbrand aan de Vossendonk in Oosterhout zijn maandagochtend twee personen gewond geraakt. De valkparkiet van de bewoonster is bij de brand overleden.

De bewoonster werd door omwonenden uit haar huis gehaald. Zij is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht, evenals een persoon die hielp bij de reddingsactie.

De brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen, maar kon niet voorkomen dat de valkparkiet stierf. Op beelden is te zien hoe een brandweerman de kooi naar buiten draagt:

Vrouw uit brandende woning gered, valkparkiet overleden
1:02
Vrouw uit brandende woning gered, valkparkiet overleden

Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan, maar de woning zal tijdelijk niet bewoond kunnen worden vanwege de hevige rookschade. Stichting Salvage zal ter plaatse komen om de bewoners te helpen bij het afhandelen van de schade. De oorzaak van de brand zal verder onderzocht worden.

Beeld: SQ Vision. Foto van valkparkiet ter illustratie, bron: pxhere.com/Alan Levine

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.