Terug

Volg Hart van Nederland

Vrienden zamelen geld in voor familie van op festival doodgestoken Jimmy (21)

Vrienden zamelen geld in voor familie van op festival doodgestoken Jimmy (21)

112

4 juni 2023, 11:37

"Wat een leuke dag moest worden, eindigde in het grootst mogelijke drama", zeggen vrienden van de overleden Jimmy Schepers. Hij overleed 28 mei door een steekpartij op festival Solid Grooves in Amsterdam. Zijn vrienden zamelen nu geld in voor zijn familie. De actie wordt door veel mensen gesteund. Binnen een dag is er al ruim 70.000 euro opgehaald en het bedrag loopt nog altijd op.

Zondag 28 mei ging Jimmy met vrienden naar een festival bij Amsterdam-Sloterdijk. Wat begon als een mooie dag, eindigde in een nachtmerrie. "Een onschuldige jongen verliest zijn leven in een oneerlijke strijd en de familie Schepers verliest hun zoon en broer", schrijven de vrienden.

Verdachten

Volgens De Telegraaf zou er op het festivalterrein ruzie zijn geweest doordat een groep mensen spullen zouden hebben gestolen. Bronnen vertelden tegen het Parool dat de 21-jarige man uit Diemen de vriend van zijn zus te hulp schoot.

Drie verdachten van het dodelijke steekincident zitten nog vast. De drie 20-jarige Amsterdammers zitten in volledige beperkingen. Ze worden verdacht van doodslag, poging tot doodslag en openlijk geweld en diefstal met geweld en afpersing.

In een video die op sociale media rondgaat, is te zien hoe er een grote vechtpartij ontstond en mensen elkaar te lijf gaan:

Steekpartij tijdens festival in Amsterdam: één dode en twee gewonden
1:26
Steekpartij tijdens festival in Amsterdam: één dode en twee gewonden

Crowdfunding

Om de familie van Jimmy een steun in de rug te geven, zijn de vrienden van de overleden jongeman een doneeractie begonnen. Zo hopen ze dat de nabestaanden de tijd kunnen nemen om weer kracht te krijgen om het familiebedrijf weer op te pakken.

Familie Schepers is volgens de vriendengroep een bekende en geliefde horecafamilie: "Hardwerkende mensen die samen met hun gezin een prachtig bedrijf hebben opgebouwd. Het hele gezin werkt keihard mee. En nu? Nu is er alleen maar plaats voor rouw en verdriet. En wij gunnen hun de rust en tijd om dit te verwerken dus laten we de handen in een slaan."

Hart van Nederland / ANP

Beeld: Mizzle Media/ HFV / Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.