Terug

Volg Hart van Nederland

Vooral in westen en midden van Nederland files door sneeuw

Vooral in westen en midden van Nederland files door sneeuw

112

1 apr 2022, 07:30

Een groot deel van Nederland ontwaakt vrijdag in een witte wereld. De hele nacht heeft het (licht) gesneeuwd waardoor er enkele centimeters sneeuw is gevallen. Mooi voor het oog maar voor bewegend Nederland levert het vooral vertraging en files op.

Vooral in het westen en midden van Nederland staan vrijdagochtend files door gladheid en sneeuw. Op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag staan in beide richtingen lange files door ongevallen. Op de A27 bij Bilthoven was oponthoud door een geschaarde vrachtwagen.

Miljoenen kilo's zout gestrooid

Rijkswaterstaat heeft vanaf donderdagavond 19.00 uur 6 miljoen kilo zout gestrooid en de hele nacht met sneeuwschuivers gereden. Toch is er nog veel overlast door de sneeuw. Rijkswaterstaat meldde 63 kilometer file rond 07.10 uur.

In acht provincies is code geel van kracht vanwege de sneeuw. Alleen in Zeeland, Limburg, Friesland en Groningen niet. De gladheid verdwijnt in de loop van de ochtend, volgens het KNMI. Code geel is tot 09.00 uur van kracht

De NS meldt vooralsnog geen verstoringen door het winterse weer.

Beeld: SPS Media

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.