Terug

Volg Hart van Nederland

Vliegtuigje stort neer en komt omgekeerd terecht op vliegveld in Groningen

112

18 mei 2023, 15:56

Een vliegtuigje gemaakt in historische stijl is donderdagmiddag op de kop beland na een crash bij Vliegveld Oostwold aan de Polderweg in de gelijknamige Groningse plaats Oostwold.

Het gaat om de PH-OPK Waco Classic YMF-F5C N1585M, een toestel gemaakt in kenmerkende en klassieke stijl. Het incident resulteerde in schade aan het vliegtuig, maar er zijn geen gewonden gevallen. Wel is de piloot erg geschrokken, meldt 112 Groningen.

Direct na het incident kwamen hulpdiensten massaal ter plekke. De brandweer, politie en ambulancedienst waren snel op de locatie om hulp te bieden en de situatie te beoordelen.

Waco

Het vliegtuig is begin 2022 vanuit de Verenigde Staten geïmporteerd, weet 112 Groningen te melden. Het toestel is volledig met de hand gemaakt in de fabriek op Battle Creek Executive Airport in de Amerikaanse staat Michigan. De YMF-F5C ziet eruit als de klassieke WACO-modellen die al vanaf 1919 ontworpen worden, maar vanbinnen uitgerust met moderne apparatuur.

Vliegveld Oostwold is een populaire locatie voor liefhebbers van historische vliegtuigen. Zo bevinden zich er ook de P-51 Mustang "Damn Yankee", de Harvard, de Stearman en gerestaureerde Piper Super Cubs, zo meldt de lokale nieuwssite.

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.