Terug

Volg Hart van Nederland

Drie Nederlanders omgekomen bij crash sportvliegtuigje in Kroatië

Drie Nederlanders omgekomen bij crash sportvliegtuigje in Kroatië

112

21 mei 2023, 11:32

Een ongeluk met een vliegtuigje in Kroatië heeft drie Nederlanders het leven gekost. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag.

Het vliegtuigje was zaterdag onderweg van de Sloveense stad Maribor naar de Kroatische stad Pula, aldus het Kroatische persbureau HINA. Rond 12.30 uur verdween het toestel van de radar op de berg Kapeli in de provincie Lika-Senj, meldde de Kroatische bergreddingsdienst HGSS. De Kroatische hoofdinspecteur voor de luchtvaart, Danko Petrin, liet eerder aan het Kroatische persbureau HINA weten dat alle drie de inzittenden waren omgekomen. Zaterdagavond iets na 19.15 uur werd het toestel gevonden.

De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei eerder dat de omgeving waar het vliegtuigje is gevonden erom bekendstaat dat er landmijnen liggen. "De uitgezonden hulpploegen moeten hierom voorzichtig te werk gaan", aldus de woordvoerder.

Oorzaak van crash nog onduidelijk

De oorzaak van de crash is nog niet bekend. Volgens het Kroatische persbureau hing er die middag een dichte mist die het zicht mogelijk bemoeilijkte. Volgens Petrin kan de oorzaak nog niet worden vastgesteld. Hij zei dat slechte weersomstandigheden niet automatisch betekenen dat dit de oorzaak van de crash is.

ANP

Beeld: Pixabay (ter illustratie, niet het vliegtuig uit het verhaal)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.