Terug

Volg Hart van Nederland

Vliegtuig crasht op vliegveld Texel: 'We leven nog!'

112

27 apr 2023, 17:14

Donderdagmiddag is er op het vliegveld van Texel een vliegtuigje gecrasht bij een noodlanding. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen, meldt een correspondent.

De piloot van het vliegtuig maakt rond 14.45 uur een proefvlucht na onderhoud, en merkt tijdens de vlucht dat de motor hapert en uitvalt. Hij probeert het vliegveld bij De Cocksdorp nog te bereiken voor de landing maar helaas lukt dit niet. Daarom moet hij een noodlanding maken in een weiland, vlakbij het vliegveld.

Ongedeerd

Het vliegtuig komt op de punt tot stilstand, door een ingeklapt neuswiel. Piloot Jan Boyen Rienks kreeg het toestel weer op de grond. "Gelukkig is het vliegtuig nog in super goede staat", laat hij weten.

Jan was de enige inzittende en is geschrokken maar ongedeerd. En ook niet geheel onbelangrijk: "We leven nog!", laat hij weten.

Beeld: Glocal Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.