Terug

Volg Hart van Nederland

Vlammen slaan uit het dak bij grote brand in monumentaal pand Oss

112

16 juli 2023, 08:18

In een oud schoolgebouw aan de Koornstraat in Oss heeft zondagochtend een grote brand gewoed. Er kwam veel rook vrij en de veiligheidsregio adviseerde omwonenden uit de rook te blijven en ramen en deuren dicht te doen. Omdat het gebouw dicht op de bebouwde kom ligt, werd ook een NL-alert verstuurd.

De brand ontstond rond 08.30 uur door nog onbekende oorzaak. De hulpdiensten waren snel aanwezig met onder andere meerdere een hoogwerker en meerdere tankspuitwagens. Omstreeks 09.15 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Rookontwikkeling

Omdat er veel rook vrij kwam bij de brand werd er in de omgeving een NL-Alert verzonden. De veiligheidsregio adviseert omwonenden uit de rook te blijven en ramen en deuren dicht te doen. Rond 09.00 uur was de rookontwikkeling zodanig afgenomen dat het sluiten van ramen en deuren niet meer nodig is.

Volgens Omroep Brabant werd het gebouw een tijd antikraak bewoond, maar door de gemeente gesloten nadat er een wietplantage was aangetroffen. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat er ten tijde van de brand niemand binnen was.

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.