Terug

Volg Hart van Nederland

Vier kinderen vinden cocaïne bij basisschool en proeven ervan

Vier kinderen vinden cocaïne bij basisschool en proeven ervan

112

28 mrt 2023, 17:28

Vier kinderen van een basisschool in Tegelen, gemeente Venlo, hebben vorige week een zakje met restjes cocaïne gevonden en er vervolgens van geproefd. Volgens een woordvoerster van de politie vonden ze het zakje met de restjes coke in de struiken net buiten de school.

Een medewerker van de school die op dat moment aan het surveilleren was zag de kinderen ervan proeven en greep in. De hulpdiensten waren er snel bij en de kinderen werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Niet veel later werden de kinderen in goede gezondheid naar huis gebracht, dat bevestigt de woordvoerster van de scholenkoepel aan Hart van Nederland na berichtgeving van in De Limburger dinsdag.

School flink geschrokken

Volgens de krant waren het kleuters die van de restjes cocaïne proefden, maar de woordvoerster van de politie kon niet zeggen hoe oud de kinderen zijn. Het voorval deed zich vorige week maandag voor, en diezelfde dag nog stuurde de school een brief hierover aan de ouders van de leerlingen.

De school organiseerde vervolgens een bijeenkomst met ouders, directie en politie. "Daarmee is wat ons betreft de zaak afgehandeld", aldus de woordvoerster van de politie. "We hebben geen strafbare feiten geconstateerd."

De school laat de krant weten enorm geschrokken te zijn. Het zakje lag net buiten het hek van de school en werd daar tijdens de ochtendpauze gevonden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.